maanantai 5. maaliskuuta 2012

Kana-pastasalaatti

Tein eilen kana-pastasalaattia, joka oli todella hyvää! Ajattelin siis jakaa ohjeen teidänkin kanssa!


Kana-pastasalaatti
5 annosta


Ainekset:

  • 400 g Paistettua kanaa (itse käytin atrian marinoituja filee ohut leikkeitä)
  • 6 dl ruismakaroneja keitinvedessä suolaa
  • 1 dl päärynä- tai omenatäysmehua
  • 2 rkl rypsi- tai oliiviöljyä
  • 0.5 tl merisuolaa hienokiteistä
  • 3 rkl lime-tai sitruunamehua , - vasta puristettua
  • 0.5 tl mustapippuria
  • 200 g tummia kivettömiä viinirypäleitä (itse käytin kyllä vihreitä viinirypäleitä, koska söin tummat aiemmin)
  • 300 g kuorittua paloiteltua päärynää
  • 300 g jäävuorisalaattia 


Toimi näin:
Sekoita kastike mehusta, sitruuna- tai limemehusta, öljystä, suolasta ja mausteista. Kaada se kylmän pastan päälle, sekoita ja anna maustua.
Paloittele kana, huuhdottu salaatti ja kokonaiset tai puolitetut viinirypäleet ja kuorittu päärynä. Sekoita pastan joukkoon, tarkista maku ja anna maustua hetken aikaa ennen tarjoilua.


Tässä tälläinen, alunperin siis Keventäjien resepti, jota olen itse vähän muunnellut. Tuosta tulee hirveä määrä salaattia, kuten kuvastakin jo näkyy (vaikka itse tein pikkasen reilumman annoksen). Kana oli pehmeä pippuri -marinaadissa ja on muuten todella hyvää! Taidankin itse kohta ottaa lisää salaattia. 

P.s. pahoittelen kuvan laatua, valotus ei osunut ihan nappiin klo 23. :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti